Lifehack van

Bianca Baal

Vind je deze tip echt geniaal?
Stem! Ook onder de stemmers worden leuke prijzen verloot.

  6 StemmenSchoonmaakolijfolie

Olijfolie is een handig schoonmaakmiddel! Je kunt er meer schoon mee krijgen dan je denkt, zoals bijv.

Leren stoelen
Olijfolie kan krassen en kleuren herstellen en oude versleten stoelen weer laten glanzen. Doe een beetje olie op een zachte doek en wrijf voorzichtig op het leer. 

Hout
Ook hout kan weer stralen na een opfrisbeurt met olijfolie. Meng de olie met wat (appel)azijn of citroensap. Houd de volgende verhouding aan: twee kopjes olijfolie en een kopje citroensap of azijn. Maak een zachte doek nat met het mengsel en wrijf over het hout. Het is zo gedaan en je houten kast, tafel of stoelen zijn weer schoon. Het azijn of het citroensap verwijdert de viezigheid en dankzij de olie blijft het hout vochtig.

Roestvrij staal
Verwijder eerst vet of viezigheid met azijn. Vervolgens doe je olijfolie op een stuk keukenpapier en bewerk je het roestvrijstaal door hier met cirkelvormige bewegingen op te wrijven. Op deze manier herstel je de glans na het schoonmaken. Niet alleen olijfolie helpt hierbij, je kunt dit ook vervangen door andere oliƫn zoals kokosolie.

Zilverwerk
Kan je zilverwerk ook wel een glanzende laag gebruiken? Doe wat olijfolie op een doek en wrijf dit voorzichtig op het zilverwerk. Het gaat op deze manier niet alleen mooi glanzen, de olie zorgt ook hier voor een beschermende laag.

Kortom, koop een fles goedkope olijfolie en je hebt binnen no-time een stralend huis.

Terug naar lifehacks