Lifehack van

Hendrik van Kempen

Vind je deze tip echt geniaal?
Stem! Ook onder de stemmers worden leuke prijzen verloot.Voorkom drogeren

Iedereen zou dit moeten weten!
Het is de laatste tijd helaas eerder regel dan uitzondering; vrouwen die een drankje krijgen aangeboden met drugs zoals GHB erin. Voornamelijk in het uitgaanscircuit komt vaak voor dat vrouwen worden gedrogeerd door middel van een aangeboden drankje. 
Vaak gaat het om de drug GHB.
Drogeren
GHB wordt in Nederland meestal verkocht in de vorm van een geurloze drank in een plastic buisje, een flesje of als poeder. Wanneer deze drug in je drankje zit is het moeilijk te herkennen omdat je smaakpapillen door alcohol vaak verdoofd zijn. Wordt deze drug dus in een aangeboden drankje gestopt, dan drinkt de ontvanger de drank vaak op zonder door te hebben dat hij of zij wordt gedrogeerd. Vier studenten van de University of North Carolina wilden hier een oplossing voor vinden en ontwikkelden een speciale nagellak.
Nagellak
De vier studenten ontwikkelden een nagellak die van kleur verandert wanneer deze in aanraking komt met drugs. Krijg je dus een drankje aangeboden en heb je deze even op de bar laten staan of ben je naar het toilet geweest en ben je je drankje uit het oog verloren? Dan kun je je vingernagels in het glas dopen om te checken of er drugs in zitten. Kleurt de nagellak zwart? Dan betekent dat dat er drugs zijn aangetroffen in de drank. De nagellak is nog volop in ontwikkeling en zal binnenkort op de markt worden gebracht. Via de website kun je op de hoogte gehouden worden van de lancering.

Terug naar lifehacks